Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

Tijdens deze ééndaagse cursus behaalt u uw baanpermissie. Hiermee mag u op alle golfbanen van BurgGolf spelen. U beheerst dan de basistechnieken en u kent de etiquette en belangrijkste regels van golf. Kortom: snel leren golfen? Dat begint bij BurgGolf.

Na afloop van deze cursus baanpermissie kunt u alle basisvaardigheden zelfstandig uitvoeren en toepassen op de golfbaan. Met uw Swing slaat u een bal minimaal 75 meter rechtdoor, u chipt van 25 meter dicht bij de vlag en putten in 3 slagen is geen probleem.

Over deze cursus

  • Ontvangst met koffie/thee
  • Oefenen basistechnieken putten, chippen, swing
  • Uitleg basistheorie
  • Herhaling basistechnieken putten, chippen, swing
  • Onder begeleiding van de golfprofessionals de baan spelen

Vervolg op deze golfles

Heeft u de smaak te pakken? Probeer dan onze Handicap 54 cursus. Hiermee mag u op bijna alle golfbanen ter wereld spelen.

foto-F-Burggolf-Purmerend_1631

Contact met BurgGolf

Heeft u een vraag of kunnen wij u ergens bij helpen? Neem contact met ons op

Wat te doen na de cursus

Zet de juiste stap naar Handicap 0

Heeft u de cursus baanpermissie met succes afgerond, dan mag u op alle golfbanen van BurgGolf spelen. Wilt u echter ook op andere banen kunnen spelen, dan heeft u minimaal het certificaat handicap 54 (Hcp 54) nodig. Dit heette vroeger GVB. Handicap 54 is de 2e stap in het 9-stappenplan van degolfacademy.nl.

Alle golfprofessionals van BurgGolf geven les volgens dit stappenplan waarbij u met de juiste begeleiding uw golfspel verbetert.

Stap 2: Naar HCP 54

De speler kan zelfstandig de baan spelen met een gemiddelde score per hole van Par plus 3. De speler weet aan het einde van de 10 golflessen wat een goede basis (GOH: Grip, Oplijnen, Houding) is voor de onderdelen putten, chippen, pitchen, bunker en swing. De speler is in staat deze zelf te herhalen. De speler weet hoe hij zich veilig en correct moet gedragen op en rond de golfbaan.

Om deze stap zo goed mogelijk te volbrengen, is een minimum van 45 trainingsuren door de speler zelf nodig. De speler is op de hoogte van het 9-stappenplan en kan gebruik maken van De Golf Academie. De cursus Hcp 54 bij BurgGolf wordt meerdere keren per jaar gegeven.

Stap 3: Naar HCP 36

Na de cursus baanpermissie en de cursus Hcp 54 kun je via privé lessen verder werken naar Hcp 36. De speler kan zelfstandig de baan spelen met een gemiddelde score per hole van Par plus 2. De speler weet aan het einde van de 10 lessen wat een goede basis (GOH: Grip, Oplijnen, Houding) is voor de onderdelen putten, chippen, pitchen, bunker en swing.

De speler is in staat deze zelf te herhalen en toe te passen. De speler weet hoe hij zich veilig moet gedragen op en rond de golfbaan. Om deze stap zo goed mogelijk te volbrengen, is een minimum van 120 trainingsuren door de speler zelf nodig. De speler is op de hoogte van het 9-stappenplan en kan gebruik maken van De Golf Academie.

Stap 4: Naar HCP 28

Na de cursus baanpermissie en de cursus Hcp 54 en Hcp 36, kun je verder met stap 4. De basis is reeds aanwezig en zal ook in deze stap (zelfs tot en met de laatste stap) voortdurend worden gecontroleerd. Het volgende meetpunt is Handicap 28, waarbij je uiteindelijk leert om de Par-4 holes plus 2 slagen te spelen en de Par-3 en Par-5 holes plus 1 slag. In deze stap word je gestructureerd opgeleid om te spelen met kennis van je eigen spel. Dit betekent onder ander dat je ook gebruik gaat maken van je speel- en teststatistieken.

Daarnaast zul je ook inzicht verkrijgen in een zorgvuldige voorbereiding voor een ronde om zo je beste spel daadwerkelijk op de baan te kunnen spelen. Tijdens Stap 4 is er ondersteuning van de golfprofessional middels een programma van 12 lessen en De Golf Academie. Deze stap beslaat een traject van 1 tot 1,5 jaar. In Stap 4 gaan we uit van circa 2,5 tot 4 uur training per week.

Stap 5: Naar HCP 20

Na de cursus baanpermissie en de cursus Hcp 54, 36 en 28  kun je via privé lessen verder werken naar Hcp 20. Na het goed doorlopen van Stap 4 zijn alle golfclubs uit de tas gebruikt en de bijbehorende technieken behandeld. In Stap 5 ga je aan de slag om jouw spelniveau te verbeteren naar handicap 20. Dit is gemiddeld een score per hole van Par + 1 (zogenaamde bogey speler).

Dit zal betekenen dat het accent in Stap 5 vooral komt te liggen op het zo effectief mogelijk toepassen van de door jou beheerste speltechnieken in de baan (ook wel course management genoemd). Daarnaast zal ook het bespelen van allerlei situaties rondom de green uitvoerig aan bod komen.

Zonder een goed kort spel geen goede score! Ook de analyse van de technieken door middel van video-opnamen gaan een grote rol spelen in Stap 5. Stap 5 beslaat een traject van 12 lessen in een frequentie van 1 keer per 4 weken. In Stap 5 gaan we uit van circa 5 uur training per week. Dit is inclusief het spelen van 9 of 18 holes.

Stap 6: Naar HCP 15

Je bent nu zover dat je handicap 20 speelt. In deze stap ga je op weg naar handicap 15. Dit betekent dat het nu tijd wordt voor het spelen van Parren en bogeys. De aandacht in deze fase van je golfspel zal gericht zijn op het voorkomen van een hoge score op een hole, de juiste tactische keuzes leren maken en het geplande schot ook daadwerkelijk spelen om zodoende dubbel bogeys te voorkomen.

Belangrijke aandachtspunten hierbij zijn de clubkeuze vanaf de tee, de moeilijke liggingen rondom de green en het op de juiste manier kunnen beoordelen en spelen vanuit de bunker. Met het spelniveau dat je nu gaat bereiken, zal deelname aan de NGF Competitie en de diverse clubwedstrijden een mooie uitdaging en wellicht een doel kunnen zijn.

Stap 7: Naar HCP 9,9

Als speler in Stap 7 kun je de baan spelen met een gemiddelde van 8 Parren per ronde. Na de 15 lessen uit Stap 7 beheers je alle technieken. Daar waar nodig zijn de technieken aangepast op de specifieke mogelijkheden van jouw lichaam, welke in samenspraak met je golfprofessional tijdens de golfles tot stand zijn gekomen.

Het spelen van club- en competitiewedstrijden kan een belangrijke rol in-nemen in het beoefenen van de golfsport. Om te scoren wordt het spelen op en rond de green binnen 50 meter steeds belangrijker. Het opzetten van een goed kortspelsysteem is erg belangrijk. Het lesprogramma zal op maat gemaakt worden naar aanleiding van de baanlessen die in het lesschema gepland zijn.

Stap 8: Naar HCP 5

In Stap 8 ga je samen met de golfprofessional aan de slag om een volledig op maat gemaakt jaarprogramma voor jouzelf op te stellen. In dit jaarprogramma plan je de speel-, wedstrijd- , golfles – en oefenmomenten. Met tussentijdse baanlessen en met behulp van statistieken controleer je samen met de golfprofessional jouw vorderingen. Het gebruik van De Golf Academie neemt alsmaar toe.

Daar waar nodig zal het programma bijgesteld worden om de doelstelling van handicap 5 te bereiken.

Stap 9: Naar HCP 0

In de laatste stap ga je op weg naar de “Top van Nederland”. Het spelen van de baan in Par of beter is de doelstelling. In deze stap moet alles kloppen: techniek, mentaal en fysiek komen samen en zijn uitermate goed getraind. Om dit te bereiken, is er niets anders mogelijk dan een volledig op maat gemaakt programma voor jou als speler. Dit programma maak je samen met jouw golfprofessional.

Wellicht dat ook de nationale golfprofessionals een rol zullen gaan spelen in de ontwikkeling van jouw golfspel en de begeleiding van jou als speler. Spelen op nationaal en internationaal niveau hoort bij de speler in Stap 9.

Praktische informatie

Alles wat u wilt weten over golfen bij BurgGolf

Hier vindt u de meest gestelde vragen over golfen bij BurgGolf. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

U kunt heel eenvoudig online een starttijd boeken op een BurgGolf golfbaan via Mijn.BurgGolf.

Na het activeren van uw gratis account kiest u de golfbaan, selecteert u de gewenste datum en tijd. U kunt ook telefonisch een starttijd reserveren via de golfbaan van uw keuze. Wij raden aan om tijdig te reserveren om teleurstelling te voorkomen, vooral op drukke dagen.

Wilt u meer starttijden achter elkaar boeken? Neem dan telefonisch contact met ons op.

BurgGolf streeft ernaar om golfen voor iedereen, jong en oud, toegankelijk én betaalbaar te maken.

Daarom bieden wij naast de reguliere greenfee tarieven ook andere opties aan om vaker te komen golfen. Zo kunt u altijd de beste keuze maken voor uw situatie en budget. Bekijk onze greenfee tarieven, de verschillende BurgGolf Clublidmaatschappen en de BurgGolf LoyalTee Club- en Specials.

Iedereen is van harte welkom bij de golfbanen van BurgGolf. Om te golfen op onze grote baan heeft u wel een GVB, minimaal HCP 54 of BurgGolf baanpermissie nodig.

Een GVB staat voor golfvaardigheidsbewijs en dit was vroeger vereist om op de grote baan te mogen spelen.  Tegenwoordig is het GVB vervangen door Handicap 54 (HCP54). Deze zijn bedoeld om aan te tonen dat u de golfregels kent en voldoende vaardigheden heeft om op een veilige en verantwoorde manier te golfen.

Onze oefenfaciliteiten zoals de driving ranges, de Toptracer Range in Zoetermeer, Par-3 banen en putting- en chipping greens zijn vrij toegankelijk voor spelers zonder GVB, HCP of baanpermissie.

Voor de eerste golflessen heeft u niet veel nodig. Bij BurgGolf kunt u golfclubs van de golfprofessionals lenen.

Het is raadzaam om comfortabele sportkleding en sportschoenen te dragen die gemakkelijk bewegen mogelijk maken. Vergeet niet om een flesje water en een handdoek mee te nemen, want golfen kan behoorlijk intensief zijn!

Bij BurgGolf zijn er verschillende mogelijkheden voor het organiseren van een (golf)event, zoals bedrijfsuitjes, familiedagen, teambuilding activiteiten en meer.

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een complete golfclinic of een golfdag, maar ook voor een combinatie met andere activiteiten. Onze Sales & Events medewerkers maken graag een voorstel op maat voor u.

Nee, u hoeft geen lid te zijn van BurgGolf om golflessen te volgen bij onze golfprofessionals. BurgGolf biedt golflessen en clinics aan voor zowel leden als niet-leden.

U kunt bijvoorbeeld een losse les boeken of een lespakket aanschaffen. Neem contact op met de golfprofessionals van uw BurgGolf golfbaan voor meer informatie en om een afspraak te maken.

Bij BurgGolf kunnen kinderen al vanaf vijf jaar starten met golfles, al zien we ook regelmatig jongere kinderen gezellig met hun ouders oefenen.

Op al onze banen bieden we leuke en laagdrempelige groepslessen aan waar kinderen op een speelse manier kennis kunnen maken met de golfsport. Kinderen golfen gratis en ongelimiteerd bij BurgGolf samen met een meespelende volwassen golfer door het Kids Clublidmaatschap.

Neem gerust contact op met de golfprofessionals bij uw BurgGolf golfbaan voor meer informatie. Wist u trouwens dat Tiger Woods al op zesjarige leeftijd zijn eerste hole-in-one sloeg?

Nee, golfervaring is niet noodzakelijk voor het gebruik van de Toptracer Range op BurgGolf Westerpark.

Iedereen kan gebruik maken van deze innovatieve en interactieve driving range, of u nu een beginner of een ervaren golfer bent. De Toptracer Range is een leuke en effectieve manier om uw golfspel te verbeteren en biedt diverse spellen aan waaronder golfen op virtuele golfbanen en Go-Fish! voor kinderen. Clubs kunt u huren op de Toptracer Range en onze stewards staan voor u klaar om uitleg over Toptracer te geven.