Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

Baanstatus

Er is geen baanstatus beschikbaar. Neem contact op met de desbetreffende golfbaan voor meer informatie.

Bekijk hieronder de baanstatus van vandaag.

Lus {{ loop.loop }}
Geopend
Zomergreens
Zomertees
Buggies
Trolleys
Qualifying

Course & Slope rating

Om een goed werkend handicapsysteem te hebben worden alle golfbanen beoordeeld op het gebied van lengte en moeilijkheid tijdens het golfen. Op basis van deze beoordeling (‘rating’) wordt bepaald hoeveel slagen golfers nodig hebben op een bepaalde baan om hun handicap te spelen. Het systeem dat wordt gebruikt om deze banen te meten is het Course Rating Systeem.

Scorekaart

Voordat u gaat beginnen aan de golfwedstrijd ontvangt u bij de balie uw scorekaart. U kunt ook hier uw scorekaart downloaden.

Caddyboekje

Het baanboekje van De Berendonck is het boekje waarin de belangrijkste gegevens over de te spelen holes zijn opgenomen. Download hier uw caddyboekje.

Baanreglement

In het kader van een voortdurende zorg voor onze baan, de golfsport en een goede doorstroming van flights in de baan, zijn de volgende regels van toepassing op onze golfbaan:

Baanpersoneel

Baanpersoneel, inclusief marshals, heeft altijd voorrang. Wanneer leden van het baanpersoneel onderhoudswerkzaamheden verrichten op en rond de green, zullen zij als bewijs daarvan de vlag uit de hole nemen.

Gedurende die periode mag onder geen beding de desbetreffende green worden aangespeeld.

Elders in de baan kan alleen worden doorgespeeld nadat het in de baan werkzame personeelslid daartoe een teken heeft gegeven.

Gedrag in de baan

Hoffelijk en sportief gedrag is noodzakelijk. De speler dient zich daarom te onthouden van elk gedrag of van elke uiting die door medespeler(s) of baanpersoneel als hinderlijk kan worden ervaren.
U dient zich te gedragen volgens de regels zoals beschreven in het boekje “De Golfregels” van de NGF. Ook dient u zich te houden aan (tijdelijke) local rules zoals vermeld op de scorekaart, de daarvoor bestemde publicatieborden bij de baan en de website.

Elke speler dient een pitchfork bij zich te dragen en indien nodig te gebruiken.

Het hinderlijk gebruik van een mobiele telefoon is tijdens het spelen – behalve in noodgevallen – verboden.

Het spelen in een flight met meer dan vier personen is niet toegestaan. Het is niet toegestaan drivingrange ballen in de baan te gebruiken.

Gebruik van handicarts, buggy’s en trolleys

De golfbaan kan met het oog op bescherming van de baan het gebruik van buggy’s en trolley’s verbieden. Dit zal worden aangegeven op het informatiebord en op de website. Het gebruik van de buggy is op eigen risico.

Huisdieren

In overleg met de baanmanager is het toegestaan om honden mee te nemen.

Kledingvoorschriften

U dient in gepaste kleding deel te nemen aan het golfspel. Nette jeans zijn toegestaan. Geen trainingspakken.
Dames: Polo met kraag, eventueel mouwloos of T-shirt; bermuda’s of golf rok.
Heren: Polo met kraag of T-shirt, bermuda’s

Marshals

De marshals zijn bevoegd toe te zien op handhaving van het baanreglement.
Derhalve dienen aanwijzingen van de marshals altijd te worden opgevolgd.
Bij het niet opvolgen van de aanwijzingen van de marshals of het niet naleven van het baanreglement is de marshal gerechtigd om een speler te weigeren of van de baan te verwijderen.

Oefenen

Het oefenen is uitsluitend toegestaan op de drivingrange en de puttinggreen.
Oefenen dient zodanig te geschieden dat de professionals hiervan tijdens het lesgeven geen hinder ondervinden.
Ook op de puttinggreen is men verplicht (zijn/haar) pitchmarks te herstellen.

Pace of Play (doorstroming in de baan)

Let op de flight voor u en houd aansluiting.
Als een speler gaat afslaan, beweeg en praat niet.
Sla een provisionele bal als uw bal vermoedelijk verloren of moeilijk vindbaar is.
Als u klaar bent om te slaan/putten wacht dan niet op uw medespeler als hij/zij zich nog moet voorbereiden. Ook al ligt uw bal dichter bij de hole.
Raap de bal op als u niet meer kunt scoren.
Buggy’s, golfdraagtassen en trolleys ruim buiten de green neerzetten opdat u deze op weg naar de volgende hole meteen mee kunt nemen, zonder voor de green langs te hoeven lopen.

Startregeling

Indien een starttijd is gereserveerd, dient u minimaal 10 minuten voor de betreffende starttijd op de tee aanwezig te zijn. Iedere speler dient zichzelf aan te melden voorafgaand aan de golfronde. Iedere speler dient zichzelf te kunnen identificeren met een lidmaatschapspas en geldig ID bewijs. Bij drukte in de baan houdt BurgGolf zich het recht voor om flights aan te vullen tot maximaal 4 personen
Op hole 10 kan uitsluitend gestart worden op aangeven van een BurgGolf medewerker. Indien de baanbezetting en de situatie het toelaat, mag een marshal een flight op hole 10 laten starten.
Als lid kunt u per reservering 1 flight (4 personen) boeken per keer.

Wanneer u onverhoopt verhinderd bent om van een gereserveerde starttijd gebruik te maken, informeer dan s.v.p. tijdig, minimaal 24 uur te voren de shop medewerker. Wanneer u 3 maal verzuimd heeft tijdig af te melden volgt een no-show charge ter hoogte van de greenfee.

Toepasselijkheid

Dit reglement is van toepassing op iedereen die op de golfbaan speelt en/of gebruik maakt van de oefenfaciliteiten en, waar van toepassing, de par 3 baan. Elke golfspeler die de Golfbaan betreedt, dient kennis genomen te hebben van dit baanreglement en van de ‘local rules’ en zich daar gedurende het spelen aan te houden.

Voorrang in de baan

Laat de achteropkomende partij, ongeacht de samenstelling van de flight, door zodra uw partij naar een bal zoekt en het er naar uitziet dat deze niet onmiddellijk zal worden teruggevonden; de “5”-minutenregeling heeft betrekking op het zoeken, niet op het doorlaten. Heeft u de spelers van de achteropkomende partij doorgezwaaid, moet u wachten met verder spelen tot de doorgelaten partij buiten bereik is. Wanneer er een hele hole voor u leeg is, dient u achterop komende, snellere, flights door te laten.

Zorg voor de baan

Het maken van een oefenswing op de teebox is toegestaan, mits het gras niet met het clubhoofd wordt geraakt. Uitgeslagen plaggen terugleggen en aandrukken voor sneller herstel van fairway en rough. Pitchmarks op de greens herstellen. Bunkers betreden en verlaten aan de lage kant. Loop niet door “Ground Under Repair” (blauwe paaltjes). Steeds de bals droppen buiten de GUR, zonder strafslag.

Rijd nooit met uw buggy of trolley over greens, tees, tussen de bunkers en de greens, op de foregreens en aprons. Rijd met uw buggy zoveel mogelijk op de daarvoor bestemde paden en vermijd natte plekken.

Het is verboden om afval, peuken en/of andere voorwerpen op het golfcomplex achter te laten anders dan in de daartoe bestemde papieren zakjes en afvalbakken. Wanneer sprake is van wintergreens, is het verboden op de zomergreens te spelen of te lopen.

Lees meer

Par-3 baan

Welkom op de Par-3 baan van BurgGolf De Berendonck. Op onze Par-3 baan bent u van harte welkom zonder GVB of HCP 54. Een ronde golfen op de Par-3 baan duurt ongeveer een uur.  Met een dagkaart van € 19,50 heeft u de hele dag toegang tot de 9-holes Par-3 baan bij Wijchen.

(Nog) geen eigen clubs? Natuurlijk kunt u deze huren bij onze receptie. Reserveer direct een starttijd per telefoon of per e-mail!

Voor iedereen

Naast de 18 holes parkbaan, kent BurgGolf Wijchen ook een 9 holes PAR-3 baan voor beginnende golfers zonder baanpermissie of GVB. Het ontwerp van de golfbaan is van golfarchitect Joan F. Dudok. De eerste 9 holes werden geopend in 1986 en in 1991 volgde de tweede 9 holes. In 2000 is vervolgens de 9 holes PAR-3 baan geopend. Kortom: mooie golfbanen met voor ieder wat wils.

Voor uw ontspanning

BurgGolf Wijchen staat voor genieten en ontspannen in een gastvrije, natuurrijke omgeving. Bijvoorbeeld in ons heerlijke restaurant Kingfisher. Hier serveren wij u graag een heerlijke lunch of een culinair diner volgens uw wensen. Maar onze service gaat verder. Bijvoorbeeld met het organiseren van uw event zoals een receptie, private dining of een uniek feest. Dat doen wij hoogst persoonlijk, met alle aandacht en kwalitatieve service. Welkom bij onze gezellige golfvereniging. Een perfecte organisatie. Dat is BurgGolf.

Onze mogelijkheden

Wilt u eens leren golfen in Nijmegen? Van familielidmaatschap tot het lidmaatschap van onze Business Club; onze uitgebreide mogelijkheden bieden voor iedereen alle ruimte om kennis te maken met golfen of het verfijnen van uw talent. Onze PGA golfprofessionals nemen alle tijd om uw golftalent verder aan te scherpen. Voor beginnende golfers organiseren wij aangename golfclinics; altijd goed voor een gezellige en sportieve dag. Uw golfplezier begint bij BurgGolf Wijchen.

Restaurant Kingfisher Wijchen

Welkom bij Kingfisher, de 19e hole op onze golfbaan in Wijchen! Geniet hier van de fantastische groene uitzichten de gezellige sfeer. Ons restaurant is voor iedereen. Want ook als niet-golfer bent u hier van harte welkom.

Wij zijn geopend voor lunch, diner, een heerlijke borrelplank of zomaar een verfrissend drankje. Altijd herkenbaar in stijl en smaak. Met kwaliteit, service en ‘excellent food’ bereid uit dagverse ingrediënten en beschikbare streekproducten.

Kingfisher Restaurant BurgGolf

Greenfee tarieven

Par-3 baan Greenfee

Greenfee Regulier
Qualifying PAR-3 De Purmer €19,50
Qualifying PAR-3 De Haverleij €19,50
PAR-3 De Berendonck €19,50

9 holes Greenfee

Greenfee Regulier LoyalTee
Peaceful time €29,50 €24,50
Popular time €34,50 €29,50
Peak time €39,50 €34,50

18 holes Greenfee

Greenfee Regulier LoyalTee
Peaceful time €49,00 €39,00
Popular time €59,00 €49,00
Peak time €69,00 €59,00

Golfclub De Berendonck

Weg door de Berendonck 40, 6603 LP Wijchen

Bekijk openingstijden

Beeldmerk BurgGolf

Praktische informatie

Alles wat u wilt weten over golfen bij BurgGolf

De meest gestelde vragen over starten met golfen bij BurgGolf kunt u hier vinden. Zit uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op, wij beantwoorden uw vragen graag!

Nee, u bent natuurlijk ook als greenfee speler van harte welkom op alle BurgGolf banen. Om te spelen op de grote baan dient u wel in het bezit te zijn van een GVB of baanpermissie. U kunt hier uw greenfee boeken.

Onze oefenfaciliteiten (driving ranges,  Toptracer Range in Zoetermeer, Par-3 banen, putting- en chipping greens) zijn vrij toegankelijk voor spelers zonder GVB of baanpermissie.

Wilt u mee doen aan de events speciaal voor leden? Dan is het wel noodzakelijk om lid te zijn.

Bij BurgGolf kunt u altijd kiezen voor een speelmoment wat past bij uw budget. Meer informatie kunt u vinden bij onze greenfee tarieven. Wilt u vaker spelen? Dan is het aantrekkelijker om te kiezen voor één van onze lidmaatschappen.

Nee, u kunt lessen volgen zonder lid te zijn bij BurgGolf, bijvoorbeeld met een proefles golf of een introductieles. U kunt direct contact opnemen met de golfpro’s van de BurgGolf baan van uw keuze. Of organiseer eens een leuke golfclinic met vrienden, familie of collega’s! Onze Sales & Event medewerkers informeren u graag over de mogelijkheden en tarieven.

Als u gaat golfen onder begeleiding van een golfprofessional dan hoeft u geen eigen clubs mee te nemen. De golfprofessional heeft deze namelijk altijd te leen. Als u zelfstandig gaat oefenen kunt u een golfset huren bij de receptie of in de golfshop. Denk wel aan kleding die comfortabel zit en sportieve schoenen.

Kinderen kunnen al starten met golfles vanaf een jaar of 5, maar we zien regelmatig al kleinere kinderen gezellig met hun ouders oefenen. Op alle BurgGolf banen zijn er leuke groepslessen voor kinderen waar ze op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met de golfsport. Neem contact op met de golfprofessionals van uw BurgGolf baan, zij informeren u graag verder. Wist u dat Tiger Woods al op 6-jarige leeftijd zijn eerste hole-in-one sloeg?

 

Nee, Toptracer is geschikt voor alle niveaus en leeftijden golfers, van single HCP golfers tot gasten die voor het eerst kennismaken met golf. Natuurlijk kunt u clubs huren bij het café op de range, u hoeft deze niet zelf mee te nemen.

Onze oefenfaciliteiten (driving ranges, Toptracer Range in Zoetermeer, Par-3 banen in Purmerend, Wijchen en Den Bosch, putting- en chipping greens) zijn vrij toegankelijk voor spelers zonder GVB of baanpermissie. Veel golfplezier!