Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

Wilt u kennismaken met Golf? Boek dan één van onze proeflessen. Tijdens deze golfles leggen we u de basisbeginselen van het golfspel uit. We beginnen met clubs en andere golfmaterialen. Daarna oefent u de belangrijkste slagen ‘Putten’ en ‘Swing’.

Natuurlijk gaat u ook naar huis met de belangrijkste informatie over de golfbaan. Na afloop kunt u een goede keuze maken of u verder gaat met de golfsport en zo ja, met welk lesprogramma.

Over deze cursus

  • Duur golfles: 1,5 uur
  • Aantal cursisten: 4 tot 8 personen
  • Kledingadvies: Vrijetijdskleding waarin u makkelijk kunt bewegen
  • Schoenen met platte zolen
  • Clubs krijgt u tijdens de les in bruikleen

Vervolgstap na de proefles

Wilt u de kennismaking uitbreiden om te ontdekken of golf echt bij u past, kies dan voor onze introductiecursus van 5 uur. Bent u al verkocht?

Met één van onze vervolgcursussen staat u zó op de golfbaan. Na de eerste lessen kan de golfpro samen met u een stappenplan maken, dat u helpt om u binnen korte tijd helemaal thuis te voelen op een van onze golfbanen.

burggolf-proefles

Contact met BurgGolf

Heeft u een vraag of kunnen wij u ergens bij helpen? Neem contact met ons op

Wat te doen na de cursus

Zet de juiste stap naar Handicap 0

Is de proefles u goed bevallen, dan heeft u meerdere mogelijkheden om golfcarrière te vervolgen. Is snel leren golfen voor u belangrijk, dan is de cursus Baanpermissie in 1 dag een goede keuze. Heeft u de cursus baanpermissie met succes afgerond, dan mag u op alle golfbanen van BurgGolf spelen. Wilt u echter ook op andere banen kunnen spelen, dan heeft u minimaal het certificaat handicap 54 (Hcp 54) nodig. Dit heette vroeger GVB. Handicap 54 is de 2e stap in het 9-stappenplan van degolfacademy.nl.

Alle golfprofessionals van BurgGolf geven les volgens dit stappenplan waarbij u met de juiste begeleiding uw golfspel verbetert. U kunt ook direct na de introductiecursus aan golflessen voor HCP 54 beginnen.

Stap 2: Naar HCP 54

De speler kan zelfstandig de baan spelen met een gemiddelde score per hole van Par plus 3. De speler weet aan het einde van de 10 golflessen wat een goede basis (GOH: Grip, Oplijnen, Houding) is voor de onderdelen putten, chippen, pitchen, bunker en swing. De speler is in staat deze zelf te herhalen. De speler weet hoe hij zich veilig en correct moet gedragen op en rond de golfbaan.

Om deze stap zo goed mogelijk te volbrengen, is een minimum van 45 trainingsuren door de speler zelf nodig. De speler is op de hoogte van het 9-stappenplan en kan gebruik maken van De Golf Academie. De cursus Hcp 54 bij BurgGolf wordt meerdere keren per jaar gegeven.

Stap 3: Naar HCP 36

Na de cursus baanpermissie en de cursus Hcp 54 kun je via privé lessen verder werken naar Hcp 36. De speler kan zelfstandig de baan spelen met een gemiddelde score per hole van Par plus 2. De speler weet aan het einde van de 10 lessen wat een goede basis (GOH: Grip, Oplijnen, Houding) is voor de onderdelen putten, chippen, pitchen, bunker en swing.

De speler is in staat deze zelf te herhalen en toe te passen. De speler weet hoe hij zich veilig moet gedragen op en rond de golfbaan. Om deze stap zo goed mogelijk te volbrengen, is een minimum van 120 trainingsuren door de speler zelf nodig. De speler is op de hoogte van het 9-stappenplan en kan gebruik maken van De Golf Academie.

Stap 4: Naar HCP 28

Na de cursus baanpermissie en de cursus Hcp 54 en Hcp 36, kun je verder met stap 4. De basis is reeds aanwezig en zal ook in deze stap (zelfs tot en met de laatste stap) voortdurend worden gecontroleerd. Het volgende meetpunt is Handicap 28, waarbij je uiteindelijk leert om de Par-4 holes plus 2 slagen te spelen en de Par-3 en Par-5 holes plus 1 slag. In deze stap word je gestructureerd opgeleid om te spelen met kennis van je eigen spel. Dit betekent onder ander dat je ook gebruik gaat maken van je speel- en teststatistieken.

Daarnaast zul je ook inzicht verkrijgen in een zorgvuldige voorbereiding voor een ronde om zo je beste spel daadwerkelijk op de baan te kunnen spelen. Tijdens Stap 4 is er ondersteuning van de golfprofessional middels een programma van 12 lessen en De Golf Academie. Deze stap beslaat een traject van 1 tot 1,5 jaar. In Stap 4 gaan we uit van circa 2,5 tot 4 uur training per week.

Stap 5: Naar HCP 20

Na de cursus baanpermissie en de cursus Hcp 54, 36 en 28  kun je via privé lessen verder werken naar Hcp 20. Na het goed doorlopen van Stap 4 zijn alle golfclubs uit de tas gebruikt en de bijbehorende technieken behandeld. In Stap 5 ga je aan de slag om jouw spelniveau te verbeteren naar handicap 20. Dit is gemiddeld een score per hole van Par + 1 (zogenaamde bogey speler).

Dit zal betekenen dat het accent in Stap 5 vooral komt te liggen op het zo effectief mogelijk toepassen van de door jou beheerste speltechnieken in de baan (ook wel course management genoemd). Daarnaast zal ook het bespelen van allerlei situaties rondom de green uitvoerig aan bod komen.

Zonder een goed kort spel geen goede score! Ook de analyse van de technieken door middel van video-opnamen gaan een grote rol spelen in Stap 5. Stap 5 beslaat een traject van 12 lessen in een frequentie van 1 keer per 4 weken. In Stap 5 gaan we uit van circa 5 uur training per week. Dit is inclusief het spelen van 9 of 18 holes.

Stap 6: Naar HCP 15

Je bent nu zover dat je handicap 20 speelt. In deze stap ga je op weg naar handicap 15. Dit betekent dat het nu tijd wordt voor het spelen van Parren en bogeys. De aandacht in deze fase van je golfspel zal gericht zijn op het voorkomen van een hoge score op een hole, de juiste tactische keuzes leren maken en het geplande schot ook daadwerkelijk spelen om zodoende dubbel bogeys te voorkomen.

Belangrijke aandachtspunten hierbij zijn de clubkeuze vanaf de tee, de moeilijke liggingen rondom de green en het op de juiste manier kunnen beoordelen en spelen vanuit de bunker. Met het spelniveau dat je nu gaat bereiken, zal deelname aan de NGF Competitie en de diverse clubwedstrijden een mooie uitdaging en wellicht een doel kunnen zijn.

Stap 7: Naar HCP 9,9

Als speler in Stap 7 kun je de baan spelen met een gemiddelde van 8 Parren per ronde. Na de 15 lessen uit Stap 7 beheers je alle technieken. Daar waar nodig zijn de technieken aangepast op de specifieke mogelijkheden van jouw lichaam, welke in samenspraak met je golfprofessional tijdens de golfles tot stand zijn gekomen.

Het spelen van club- en competitiewedstrijden kan een belangrijke rol in-nemen in het beoefenen van de golfsport. Om te scoren wordt het spelen op en rond de green binnen 50 meter steeds belangrijker. Het opzetten van een goed kortspelsysteem is erg belangrijk. Het lesprogramma zal op maat gemaakt worden naar aanleiding van de baanlessen die in het lesschema gepland zijn.

Stap 8: Naar HCP 5

In Stap 8 ga je samen met de golfprofessional aan de slag om een volledig op maat gemaakt jaarprogramma voor jouzelf op te stellen. In dit jaarprogramma plan je de speel-, wedstrijd- , golfles – en oefenmomenten. Met tussentijdse baanlessen en met behulp van statistieken controleer je samen met de golfprofessional jouw vorderingen. Het gebruik van De Golf Academie neemt alsmaar toe.

Daar waar nodig zal het programma bijgesteld worden om de doelstelling van handicap 5 te bereiken.

Stap 9: Naar HCP 0

In de laatste stap ga je op weg naar de “Top van Nederland”. Het spelen van de baan in Par of beter is de doelstelling. In deze stap moet alles kloppen: techniek, mentaal en fysiek komen samen en zijn uitermate goed getraind. Om dit te bereiken, is er niets anders mogelijk dan een volledig op maat gemaakt programma voor jou als speler. Dit programma maak je samen met jouw golfprofessional.

Wellicht dat ook de nationale golfprofessionals een rol zullen gaan spelen in de ontwikkeling van jouw golfspel en de begeleiding van jou als speler. Spelen op nationaal en internationaal niveau hoort bij de speler in Stap 9.

Praktische informatie

Alles wat u wilt weten over golfen bij BurgGolf

De meest gestelde vragen over starten met golfen bij BurgGolf kunt u hier vinden. Zit uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op, wij beantwoorden uw vragen graag!

Nee, u bent natuurlijk ook als greenfee speler van harte welkom op alle BurgGolf banen. Om te spelen op de grote baan dient u wel in het bezit te zijn van een GVB of baanpermissie. U kunt hier uw greenfee boeken.

Onze oefenfaciliteiten (driving ranges,  Toptracer Range in Zoetermeer, Par-3 banen, putting- en chipping greens) zijn vrij toegankelijk voor spelers zonder GVB of baanpermissie.

Wilt u mee doen aan de events speciaal voor leden? Dan is het wel noodzakelijk om lid te zijn.

Bij BurgGolf kunt u altijd kiezen voor een speelmoment wat past bij uw budget. Meer informatie kunt u vinden bij onze greenfee tarieven. Wilt u vaker spelen? Dan is het aantrekkelijker om te kiezen voor één van onze lidmaatschappen.

Nee, u kunt lessen volgen zonder lid te zijn bij BurgGolf, bijvoorbeeld met een proefles golf of een introductieles. U kunt direct contact opnemen met de golfpro’s van de BurgGolf baan van uw keuze. Of organiseer eens een leuke golfclinic met vrienden, familie of collega’s! Onze Sales & Event medewerkers informeren u graag over de mogelijkheden en tarieven.

Als u gaat golfen onder begeleiding van een golfprofessional dan hoeft u geen eigen clubs mee te nemen. De golfprofessional heeft deze namelijk altijd te leen. Als u zelfstandig gaat oefenen kunt u een golfset huren bij de receptie of in de golfshop. Denk wel aan kleding die comfortabel zit en sportieve schoenen.

Kinderen kunnen al starten met golfles vanaf een jaar of 5, maar we zien regelmatig al kleinere kinderen gezellig met hun ouders oefenen. Op alle BurgGolf banen zijn er leuke groepslessen voor kinderen waar ze op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met de golfsport. Neem contact op met de golfprofessionals van uw BurgGolf baan, zij informeren u graag verder. Wist u dat Tiger Woods al op 6-jarige leeftijd zijn eerste hole-in-one sloeg?

 

Nee, Toptracer is geschikt voor alle niveaus en leeftijden golfers, van single HCP golfers tot gasten die voor het eerst kennismaken met golf. Natuurlijk kunt u clubs huren bij het café op de range, u hoeft deze niet zelf mee te nemen.