Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

Ontmoet onze nieuwe collega Chester 🐾 🐶 bij BurgGolf De Haverleij! Naast zijn gebruikelijke taken als knuffelontvanger, rondrenner en kantoorsupport, vergezelt hij zijn baasje regelmatig op de golfbaan.

Wist u dat alle honden van harte welkom zijn op alle BurgGolf banen, zolang ze aangelijnd zijn? Op de 19e hole staat er zelfs een drinkbak met water klaar! Een geslaagde ronde golf met uw trouwe viervoeter vereist echter een goede voorbereiding. Daarom heeft de NGF een handige lijst met tips samengesteld om optimaal te genieten van uw golfervaring met uw hond. Veel golfplezier!

Tips voor het golfen met uw hond:

  1. Begin met een 9 holes ronde om uw hond te laten wennen voordat u een 18 holes ronde speelt.
  2. Laat uw hond voorafgaand aan het spel goed uit, zodat er geen “ongelukjes” op de fairways achterblijven. Vergeet niet om poepzakjes mee te nemen voor het geval dat.
  3. Zorg voor een draagtas voor uw golfclubs en bevestig een 2-meterlijn aan een van de oogjes, zodat uw hond dicht bij u blijft. Plaats de golftas altijd plat op de grond, zodat deze zo zwaar mogelijk is en uw hond niet weg kan rennen. Let op: bij een trolley of staande tas kan uw hond in combinatie met de zwaartekracht een gevaar vormen voor uw clubs.
  4. Geef uw hond het commando “zit” en “blijf” (of andere commando’s die uw hond heeft geleerd) en beloon hem zodra u terug bent bij de tas. Zorg ervoor dat u naast uw pitchfork en tees ook beloningssnoepjes in uw broekzak heeft. Laten we er een feestje van maken!
  5. Plaats uw tas ongeveer 3 meter rechts van de afslagplaats, zodat uw viervoeter de golfswing niet verstoort.
  6. Net zoals u normaal zou doen, plaats uw tas voordat u gaat putten in de richting van de volgende tee, naast de green.
  7. Vergeet niet om een flesje water en een plastic drinkbakje mee te nemen, zodat u onderweg voor de nodige verfrissing kunt zorgen.
  8. Geniet samen van de golfronde en laat het nastreven van een topscore los!

Chester