Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

Bij BurgGolf De Haverleij is onze nieuwe collega Chester 🐾 🐶 begonnen! Naast zijn reguliere taken als knuffelontvanger, rondrenner en kantoorsupport zal hij ook regelmatig op de golfbaan te vinden zijn.

Het is nog niet algemeen bekend, maar op alle BurgGolf banen zijn honden van harte welkom zolang ze aangelijnd zijn. Uiteraard staat er op de 19e hole een drinkbak met water klaar! Voor een geslaagde ronde golf met uw trouwe viervoeter is een goede voorbereiding essentieel. De NGF heeft daarvoor een uitgebreide lijst met handige tips samengesteld. Veel golfplezier met uw hond!

Tips voor golfen met uw hond:

  • Begin altijd met een 9 holes ronde om uw hond te laten wennen, voordat u een 18 holes ronde speelt.
  • Laat uw hond voorafgaand aan het spel goed uit, zodat er geen “ongelukjes” op de fairways achterblijven. Vergeet niet om poepzakjes mee te nemen voor het geval dat.
  • Zorg voor een draagtas voor uw golfclubs. Bevestig een 2-meterlijn aan een van de oogjes, zodat uw hond dicht bij u blijft. Plaats de golftas altijd plat op de grond, zodat deze zo zwaar mogelijk is en uw hond niet weg kan rennen. Let op: bij een trolley of staande tas kan uw hond in combinatie met de zwaartekracht een gevaar vormen voor uw clubs.
  • Geef uw hond het commando “zit” en “blijf” (of andere commando’s die uw hond heeft geleerd) en beloon hem zodra u terug bent bij de tas. Zorg ervoor dat u naast uw pitchfork en tees ook beloningssnoepjes in uw broekzak heeft. Laten we er een feestje van maken!
  • Plaats uw tas ongeveer 3 meter rechts van de afslagplaats, zodat uw viervoeter de golfswing niet verstoort.
  • Net zoals u normaal zou doen, plaats uw tas voordat u gaat putten in de richting van de volgende tee, naast de green.
  • Vergeet niet om een flesje water en een plastic drinkbakje mee te nemen, zodat u onderweg voor de nodige verfrissing kunt zorgen.
  • Geniet samen van deze golfervaring en laat het nastreven van een topscore los!

Chester