Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

G-golf introductie bij BurgGolf Haverleij s-hertogenbosch

Leo van de Meer nam de uitdaging aan om met collega golfprofessionals het programma inhoud te geven. Met Peter Janssen als projectleider binnen Cello en Wim Jansen als coördinator Special Golf werd de route uitgezet om in het voorjaar van 2021 te starten. Door corona werd echter eerst gestart in het najaar van 2021 met 15 deelnemers verdeeld over twee groepen die op de zaterdagmiddag met veel plezier en enthousiasme deelname aan oefensessies om het golfen zich eigen te maken.

Ervaring groep A

Wat onwennig stonden we de eerste paar keren bij elkaar: onze gasten die met chauffeur en bus van Cello waren gekomen, onze Pro’s en wij als begeleiders. Golfclubs en golfballen waren klaargezet en de “special effecten” om te oefenen op de green, waren beschikbaar. Maar al snel werd duidelijk dat onze golfgasten een eigen kijk op golf hadden: op het bovenste deel van de Driving Range oefenen bleek toch eng te zijn, maar ook de golfclub bleek een vreemd ding. Kortom wij hadden leerpunten! Al gauw werd er verhuisd naar de begane grond van de Driving Range.

De eerste golfstappen

Na de warming-up werden de eerste golfstappen gezet en het plezier was er! Door de zon die hoog aan de hemel stond en de jonge dames die verderop aan het oefenen waren, trokken de aandacht van de heren van Cello, wat leidde tot leuke interacties!
De zon, hoog aan de hemel, was een teken aan de wand: alle lessen die groep A kreeg stonden in het teken van mooi weer, gezelligheid, blije gezichten en bij het drankje na afloop soms met veel smaak genieten van een bitterbal. Het was dan ook genieten dat de groep, op een uitzondering na, telkens compleet was.

Zaterdag 6 november vierden we met een traktatie van Karl op bitterballen de verjaardag van Frans samen met Connie, Roel, Renée, Jacky, Bert, chauffeur Lau, begeleider Anjo, pro’s Suzanne en Clive. De golfers in het clubhuis genoten mee van het enthousiasme en de blije gezichten. Hetty & Karl Stoof (begeleiders), hebben net zoveel genoten, en kijken met veel plezier uit naar een nieuw seizoen.

Ervaringen groep B

Enigszins afwachtend wat hen allemaal te wachten stond, werden de deelnemers meegenomen naar de Driving Range waar al snel de beginselen van het Golfen werden doorgenomen, voorafgaande aan afspraken rond veiligheid en de warming-up. Leuk te zien dat er al deelnemers bij waren die eerder met Golf in aanraking waren geweest.
Tijdens de oefensessies werd bij iedere goed geslagen bal enthousiast gereageerd, wat leuke hilarische momenten tot gevolg had. Het weer was ons altijd goed gestemd en stimuleerde om ook op de par-3 de eerste ervaringen op te doen, waar verschillende spelvormen een extra uitdaging waren.

Certificaat als afsluiting

Als afsluiting van het eerste half jaar, werden op 20 en 27 november ontvingen de deelnemers een certificaat wat werd afgesloten met een groepsfoto. Tijdens de wintermaanden zijn er geen oefensessies voor Special Golf. Ilco, Sjoerd, Peter, Frank, Chiel, Bert, Johan, Frans, Connie, Renée, Roel, Jacky en Bert hebben goede vorderingen gemaakt, en tijdens de par-3 sessie werd zelfs een Birdie geslagen. De voorbereiding voor het voorjaar 2022 is opgepakt, waarbij zowel de Pro’s, begeleiders als het management van BurgGolf Haverleij uitkijkt naar de start van Special Golf op 5 maart 2022.

Speciale dank

Projectleider Peter Janssen (Cello) en Coördinator Wim Jansen (Haverleij) complimenteren de Pro’s, begeleiders en het management van BurgGolf Haverleij voor hun geweldige inzet en deskundigheid. Dank hiervoor.