Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

Baanstatus

Er is geen baanstatus beschikbaar. Neem contact op met de desbetreffende golfbaan voor meer informatie.

Bekijk hieronder de baanstatus van vandaag.

Lus{{ loop.loop }}
Geopend
Zomergreens
Zomertees
Buggies
Trolleys
Qualifying

Welkom!

Bent u op zoek naar een prachtige golfbaan in Zoetermeer nabij Den Haag en Rotterdam? Dan is BurgGolf Westerpark dé plek voor u. Deze 18-holes championship course biedt al meer dan 30 jaar veel plezier aan jong en oud.

Het ontwerp van de baan is gemaakt door de succesvolle Nederlandse golfer en golfarchitect Joan F. Dudok van Heel. In 1990 werd de eerste bal geslagen door Zkh. Prins Bernhard van Lippe-Biesterfeld. Op BurgGolf Westerpark is ook Nederlands grootste Toptracer Range te vinden met maar liefst 31 afslagplaatsen en PowerTee technology.

Course & Slope rating

Om een goed werkend handicapsysteem te hebben worden alle golfbanen beoordeeld op het gebied van lengte en moeilijkheid tijdens het golfen. Op basis van deze beoordeling (‘rating’) wordt bepaald hoeveel slagen golfers nodig hebben op een bepaalde baan om hun handicap te spelen. Het systeem dat wordt gebruikt om deze banen te meten is het Course Rating Systeem.

Scorekaart

Voordat u gaat beginnen aan de golfwedstrijd ontvangt u bij de balie uw scorekaart. U kunt ook hier uw scorekaart downloaden.

Caddyboekje

Het baanboekje van Westerpark is het boekje waarin de belangrijkste gegevens over de te spelen holes zijn opgenomen. Download hier uw caddyboekje.

Plaatselijke regels

Buiten de baan en grenzen van de baan.
Elke baan kent haar eigen plaatselijke regels. Download hier de plaatselijke regels.

Baanreglement

In het kader van een voortdurende zorg voor onze baan, de golfsport en een goede doorstroming van flights in de baan, zijn de volgende regels van toepassing op onze golfbaan:

Baanpersoneel

Baanpersoneel, inclusief marshals, heeft altijd voorrang. Wanneer leden van het baanpersoneel onderhoudswerkzaamheden verrichten op en rond de green, zullen zij als bewijs daarvan de vlag uit de hole nemen.

Gedurende die periode mag onder geen beding de desbetreffende green worden aangespeeld.

Elders in de baan kan alleen worden doorgespeeld nadat het in de baan werkzame personeelslid daartoe een teken heeft gegeven.

Gedrag in de baan

Hoffelijk en sportief gedrag is noodzakelijk. De speler dient zich daarom te onthouden van elk gedrag of van elke uiting die door medespeler(s) of baanpersoneel als hinderlijk kan worden ervaren.
U dient zich te gedragen volgens de regels zoals beschreven in het boekje “De Golfregels” van de NGF. Ook dient u zich te houden aan (tijdelijke) local rules zoals vermeld op de scorekaart, de daarvoor bestemde publicatieborden bij de baan en de website.

Elke speler dient een pitchfork bij zich te dragen en indien nodig te gebruiken.

Het hinderlijk gebruik van een mobiele telefoon is tijdens het spelen – behalve in noodgevallen – verboden.

Het spelen in een flight met meer dan vier personen is niet toegestaan. Het is niet toegestaan drivingrange ballen in de baan te gebruiken.

Gebruik van handicarts, buggy’s en trolleys

De golfbaan kan met het oog op bescherming van de baan het gebruik van buggy’s en trolley’s verbieden. Dit zal worden aangegeven op het informatiebord en op de website. Het gebruik van de buggy is op eigen risico.

Huisdieren

In overleg met de baanmanager is het toegestaan om honden mee te nemen.

Kledingvoorschriften

U dient in gepaste kleding deel te nemen aan het golfspel. Nette jeans zijn toegestaan. Geen trainingspakken.
Dames: Polo met kraag, eventueel mouwloos of T-shirt; bermuda’s of golf rok.
Heren: Polo met kraag of T-shirt, bermuda’s

Marshals

De marshals zijn bevoegd toe te zien op handhaving van het baanreglement.
Derhalve dienen aanwijzingen van de marshals altijd te worden opgevolgd.
Bij het niet opvolgen van de aanwijzingen van de marshals of het niet naleven van het baanreglement is de marshal gerechtigd om een speler te weigeren of van de baan te verwijderen.

Oefenen

Het oefenen is uitsluitend toegestaan op de drivingrange en de puttinggreen.
Oefenen dient zodanig te geschieden dat de professionals hiervan tijdens het lesgeven geen hinder ondervinden.
Ook op de puttinggreen is men verplicht (zijn/haar) pitchmarks te herstellen.

Pace of Play (doorstroming in de baan)

Let op de flight voor u en houd aansluiting.
Als een speler gaat afslaan, beweeg en praat niet.
Sla een provisionele bal als uw bal vermoedelijk verloren of moeilijk vindbaar is.
Als u klaar bent om te slaan/putten wacht dan niet op uw medespeler als hij/zij zich nog moet voorbereiden. Ook al ligt uw bal dichter bij de hole.
Raap de bal op als u niet meer kunt scoren.
Buggy’s, golfdraagtassen en trolleys ruim buiten de green neerzetten opdat u deze op weg naar de volgende hole meteen mee kunt nemen, zonder voor de green langs te hoeven lopen.

Startregeling

Indien een starttijd is gereserveerd, dient u minimaal 10 minuten voor de betreffende starttijd op de tee aanwezig te zijn. Iedere speler dient zichzelf aan te melden voorafgaand aan de golfronde. Iedere speler dient zichzelf te kunnen identificeren met een lidmaatschapspas en geldig ID bewijs. Bij drukte in de baan houdt BurgGolf zich het recht voor om flights aan te vullen tot maximaal 4 personen
Op hole 10 kan uitsluitend gestart worden op aangeven van een BurgGolf medewerker. Indien de baanbezetting en de situatie het toelaat, mag een marshal een flight op hole 10 laten starten.
Als lid kunt u per reservering 1 flight (4 personen) boeken per keer.

Wanneer u onverhoopt verhinderd bent om van een gereserveerde starttijd gebruik te maken, informeer dan s.v.p. tijdig, minimaal 24 uur te voren de shop medewerker. Wanneer u 3 maal verzuimd heeft tijdig af te melden volgt een no-show charge ter hoogte van de greenfee.

Toepasselijkheid

Dit reglement is van toepassing op iedereen die op de golfbaan speelt en/of gebruik maakt van de oefenfaciliteiten en, waar van toepassing, de par 3 baan. Elke golfspeler die de Golfbaan betreedt, dient kennis genomen te hebben van dit baanreglement en van de ‘local rules’ en zich daar gedurende het spelen aan te houden.

Voorrang in de baan

Laat de achteropkomende partij, ongeacht de samenstelling van de flight, door zodra uw partij naar een bal zoekt en het er naar uitziet dat deze niet onmiddellijk zal worden teruggevonden; de “5”-minutenregeling heeft betrekking op het zoeken, niet op het doorlaten. Heeft u de spelers van de achteropkomende partij doorgezwaaid, moet u wachten met verder spelen tot de doorgelaten partij buiten bereik is. Wanneer er een hele hole voor u leeg is, dient u achterop komende, snellere, flights door te laten.

Zorg voor de baan

Het maken van een oefenswing op de teebox is toegestaan, mits het gras niet met het clubhoofd wordt geraakt. Uitgeslagen plaggen terugleggen en aandrukken voor sneller herstel van fairway en rough. Pitchmarks op de greens herstellen. Bunkers betreden en verlaten aan de lage kant. Loop niet door “Ground Under Repair” (blauwe paaltjes). Steeds de bals droppen buiten de GUR, zonder strafslag.

Rijd nooit met uw buggy of trolley over greens, tees, tussen de bunkers en de greens, op de foregreens en aprons. Rijd met uw buggy zoveel mogelijk op de daarvoor bestemde paden en vermijd natte plekken.

Het is verboden om afval, peuken en/of andere voorwerpen op het golfcomplex achter te laten anders dan in de daartoe bestemde papieren zakjes en afvalbakken. Wanneer sprake is van wintergreens, is het verboden op de zomergreens te spelen of te lopen.

Lees meer

Golflessen

Onze golfprofessionals zijn er voor iedereen. Of u nu ervaren bent of net uw eerste slagen hebt gemaakt, u bent u even welkom. Zoveel talent, zoveel golfers. Daarbij geldt: oefening baart kunst. Iedereen kan genieten van de golfsport!

Golfende kinderen? Maak kennis met BurgGolf Jeugd

Golfshop

In het clubhuis van BurgGolf Westerpark kunt u de golfshop vinden van de Westerpark Golf Academy. Zij zijn aangesloten bij Golfstore Nederland. Bestellingen die in de Golfstore worden geplaatst kunnen in de shop worden afgehaald. U bent van harte welkom!

Golfdagen, golfclinics en events

De leukste golfevents organiseren, zakelijk of privé? U bent van harte welkom op al onze BurgGolf banen!

Volop genieten

Geniet van de gezelligheid bij BurgGolf Westerpark, gelegen middenin het prachtige Zoetermeerse Westerpark. Ons team staat klaar om u te voorzien van uitstekende service en tomeloos enthousiasme. Bij Restaurant Kingfisher kunt u genieten van het mooiste groene terras van Zoetermeer en heerlijke gerechten. Daarnaast biedt BurgGolf Westerpark ruimte voor de organisatie van uw (zakelijke) golfdag, vergaderingen, recepties en andere evenementen. Voel u welkom en geniet van de gastvrijheid bij BurgGolf Westerpark.

Toptracer Range

Wij heten u van harte welkom op de BurgGolf Westerpark Toptracer Range in Zoetermeer nabij Den Haag! Onze vernieuwde en overdekte luxe driving range is uitgerust met maar liefst 31 Toptracer afslagplaatsen en PowerTee Technology. Uniek in Nederland door de opzet en daarmee niet alleen leuk voor mensen die al regelmatig golfen maar ook voor startende golfers en mensen die met familie, vrienden of collega’s een sportief uitje zoeken!

Onze mogelijkheden

Leer golfen in Zoetermeer in de omgeving van Den Haag bij BurgGolf Westerpark. Bij ons kunt u uw golfspel verbeteren en uw techniek optimaliseren met behulp van onze deskundige PGA golfprofessionals. Onze golflessen zijn op maat gemaakt en aangepast aan uw golftalent. Van de driving range tot de putting- en chipping greens, onze oefenfaciliteiten staan tot uw beschikking om uw golfvaardigheden te verfijnen. Oefening baart kunst, dus kom langs en ontdek de mogelijkheden van de Westerpark Golf Academy.

Restaurant Kingfisher Zoetermeer

Welkom bij Kingfisher, de 19e hole op onze golfbaan in Zoetermeer! Geniet hier van de fantastische groene uitzichten de gezellige sfeer. Ons restaurant is voor iedereen. Want ook als niet-golfer bent u hier van harte welkom.

Wij zijn geopend voor lunch, diner, een heerlijke borrelplank of zomaar een verfrissend drankje. Altijd herkenbaar in stijl en smaak. Met kwaliteit, service en ‘excellent food’ bereid uit dagverse ingrediënten en beschikbare streekproducten.

Tafel reserveren

Greenfee Tarieven

Par-3 baan Greenfee

Greenfee Regulier LoyalTee
Qualifying Par-3 De Purmer 19,5016,50
Qualifying Par-3 De Haverleij 19,5016,50
Par-3 De Berendonck 19,5016,50
Par-3 Jeugd t/m 21 jaar 13,00n.v.t.
Blauwe lus 7-holes Gendersteyn 19,5016,50
Par-3 Westerpark (3-holes) 10,00n.v.t.

9 holes Greenfee

Greenfee Regulier LoyalTee
Peaceful time 32,5025,00
Popular time 37,5030,00
Peak time 42,5035,00
Jeugd t/m 21 jaar 15,00n.v.t.

18 holes Greenfee

Greenfee Regulier LoyalTee
Peaceful time 65,0050,00
Popular time 75,0060,00
Peak time 85,0070
Jeugd t/m 21 jaar 30,00n.v.t.

BurgGolf Westerpark

Heuvelweg 3, 2716 DZ Zoetermeer

Bekijk openingstijden

Beeldmerk BurgGolf

Op de hoogte blijven?
Lees ons laatste nieuws

Praktische informatie

Alles wat u wilt weten over golfen bij BurgGolf

Hier vindt u de meest gestelde vragen over golfen bij BurgGolf. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

U kunt heel eenvoudig online een starttijd boeken op een BurgGolf golfbaan via Mijn.BurgGolf.

Na het activeren van uw gratis account kiest u de golfbaan, selecteert u de gewenste datum en tijd. U kunt ook telefonisch een starttijd reserveren via de golfbaan van uw keuze. Wij raden aan om tijdig te reserveren om teleurstelling te voorkomen, vooral op drukke dagen.

Wilt u meer starttijden achter elkaar boeken? Neem dan telefonisch contact met ons op.

BurgGolf streeft ernaar om golfen voor iedereen, jong en oud, toegankelijk én betaalbaar te maken.

Daarom bieden wij naast de reguliere greenfee tarieven ook andere opties aan om vaker te komen golfen. Zo kunt u altijd de beste keuze maken voor uw situatie en budget. Bekijk onze greenfee tarieven, de verschillende BurgGolf Clublidmaatschappen en de BurgGolf LoyalTee Club- en Specials.

Iedereen is van harte welkom bij de golfbanen van BurgGolf. Om te golfen op onze grote baan heeft u wel een GVB, minimaal HCP 54 of BurgGolf baanpermissie nodig.

Een GVB staat voor golfvaardigheidsbewijs en dit was vroeger vereist om op de grote baan te mogen spelen.  Tegenwoordig is het GVB vervangen door Handicap 54 (HCP54). Deze zijn bedoeld om aan te tonen dat u de golfregels kent en voldoende vaardigheden heeft om op een veilige en verantwoorde manier te golfen.

Onze oefenfaciliteiten zoals de driving ranges, de Toptracer Range in Zoetermeer, Par-3 banen en putting- en chipping greens zijn vrij toegankelijk voor spelers zonder GVB, HCP of baanpermissie.

Voor de eerste golflessen heeft u niet veel nodig. Bij BurgGolf kunt u golfclubs van de golfprofessionals lenen.

Het is raadzaam om comfortabele sportkleding en sportschoenen te dragen die gemakkelijk bewegen mogelijk maken. Vergeet niet om een flesje water en een handdoek mee te nemen, want golfen kan behoorlijk intensief zijn!

Bij BurgGolf zijn er verschillende mogelijkheden voor het organiseren van een (golf)event, zoals bedrijfsuitjes, familiedagen, teambuilding activiteiten en meer.

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een complete golfclinic of een golfdag, maar ook voor een combinatie met andere activiteiten. Onze Sales & Events medewerkers maken graag een voorstel op maat voor u.

Nee, u hoeft geen lid te zijn van BurgGolf om golflessen te volgen bij onze golfprofessionals. BurgGolf biedt golflessen en clinics aan voor zowel leden als niet-leden.

U kunt bijvoorbeeld een losse les boeken of een lespakket aanschaffen. Neem contact op met de golfprofessionals van uw BurgGolf golfbaan voor meer informatie en om een afspraak te maken.

Bij BurgGolf kunnen kinderen al vanaf vijf jaar starten met golfles, al zien we ook regelmatig jongere kinderen gezellig met hun ouders oefenen.

Op al onze banen bieden we leuke en laagdrempelige groepslessen aan waar kinderen op een speelse manier kennis kunnen maken met de golfsport. Kinderen golfen gratis en ongelimiteerd bij BurgGolf samen met een meespelende volwassen golfer door het Kids Clublidmaatschap.

Neem gerust contact op met de golfprofessionals bij uw BurgGolf golfbaan voor meer informatie. Wist u trouwens dat Tiger Woods al op zesjarige leeftijd zijn eerste hole-in-one sloeg?

Nee, golfervaring is niet noodzakelijk voor het gebruik van de Toptracer Range op BurgGolf Westerpark.

Iedereen kan gebruik maken van deze innovatieve en interactieve driving range, of u nu een beginner of een ervaren golfer bent. De Toptracer Range is een leuke en effectieve manier om uw golfspel te verbeteren en biedt diverse spellen aan waaronder golfen op virtuele golfbanen en Go-Fish! voor kinderen. Clubs kunt u huren op de Toptracer Range en onze stewards staan voor u klaar om uitleg over Toptracer te geven.