Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

Golf en racen, een combinatie die nooit eerder zo nauw is geweest. Op X is onlangs dan ook een samenwerking aangekondigd tussen TaylorMade en Oracle Red Bull Racing. Hieronder kunt u het artikel wat daarover is gepubliceerd vrij vertaald in het Nederlands lezen. Het originele Engelstalige artikel kunt u vinden op PGATour.com

In technologisch opzicht verschillen golfers en autocoureurs niet veel van elkaar. Deelnemers in beide sporten streven naar het gebruik van de nieuwste en beste technologieën, materialen en aerodynamische ontwerpen om maximale snelheid, controle en algehele prestaties van hun uitrusting te waarborgen.

De Golf/Race connectie
Om de connectie tussen golf en autoracen te vieren en ter ere van de aankomende Grand Prix van de Verenigde Staten in 2023, heeft TaylorMade Golf een partnerschap aangekondigd met Oracle Red Bull Racing. Samen hebben ze een limited-edition Stealth 2 Plus driver-ontwerp ontwikkeld, evenals een Spider GTX putter, een Tour Stand golftas, handdoeken, tees, hoodies, petten, headcovers en TP5x golfballen. De inspiratie voor deze samenwerking is voortgekomen uit Oracle Red Bull Racing’s RB19 auto en de ontwerpen van het teamracepak.

Gedeelde passie voor prestaties en innovatie
David Abeles, de President en CEO van TaylorMade, benadrukte in een persbericht de gedeelde passie van beide merken voor het verleggen van grenzen en het nastreven van uitmuntendheid. Hij merkte op dat, net zoals Oracle Red Bull Racing het ultieme voertuig ontwikkelt voor hun coureurs Max Verstappen en Sergio Perez, TaylorMade op technologie gebaseerde golfequipment bouwt voor zowel professionele tourspelers als amateurs. De Speed Craft Collection wordt gepresenteerd als een bewijs van hun gezamenlijke toewijding aan innovatie en prestaties.

Innovatieve technologie in golfequipment
TaylorMade maakt gebruik van lichtgewicht koolstofcomposietmaterialen in hun ontwerpen om snelheid en controle te optimaliseren. De Stealth 2 Plus-drivers, die worden gebruikt door topgolfers zoals Rory McIlroy, Scottie Scheffler, Tommy Fleetwood en Tiger Woods, hebben gezichtsinzetstukken van 60 lagen koolstof in plaats van het gangbare titaniummateriaal. Dit innovatieve ontwerp bevordert de energieoverdracht bij impact en behoudt de balsnelheid, zelfs bij slagen buiten het midden.

Aerodynamische ontwerpen en aanpasbaarheid
De Stealth 2 Plus-drivers zijn voorzien van aerodynamische kroonontwerpen en interne ribstructuren voor gewenste akoestiek. Bovendien zijn ze uitgerust met schuifgewichten van 15 gram voor aanpasbare prestaties.

Putterontwerp met een knipoog naar stabiliteit op de greens
Oracle Red Bull en TaylorMade hebben ook samengewerkt aan een putterontwerp dat stabiliteit op de greens benadrukt. De Oracle Red Bull Spider GTX putter heeft een strak en modern ontwerp met vloeiende lijnen en scherpe hoeken, waardoor deze zowel visueel als prestatie technisch doet denken aan een raceauto.