Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

Het doorgeven van mijn golfpassie

Mijn naam is Richard Bosch, 53 jaar, geboren en getogen in Amsterdam, maar al 19 jaar woonachtig in Den Haag. Via diverse dienstverlenende en commerciële beroepen, zoals touringcarchauffeur, privéchauffeur, receptionist in de hotelbranche en verkoopadviseur in de kozijnbranche, heb ik in 2011 mijn eigen verkooporganisatie in de kozijnbranche opgezet. Het adviseren en helpen van mensen is mij op het lijf geschreven en geeft mij veel voldoening.

Mijn eerste contact met de golfsport
Alweer 25 jaar geleden kwam ik via een vriendin in contact met de golfsport. Haar ouders hadden een restaurant op golfbaan De Hoge Dijk en werden via hen uitgenodigd om aan een golfclinic mee te doen. De naam van de leraar weet ik niet meer, maar ik kan me wel herinneren dat we een leuke, leerzame dag hebben gehad en dat mijn interesse was gewekt voor de golfsport. Kort daarop heb ik mijn eerste golfles ingeboekt op de Rijswijkse Golfclub bij de helaas veel te vroeg overleden Meindert Jan Boekel. Hier werd mijn enthousiasme nog groter en merkte ik toen eigenlijk al dat hij wel een heel erg leuk beroep had.

Een klik tussen leraar en leerling is noodzakelijk 
Na het behalen van mijn GVB ben ik zonder specifieke reden gestopt met lessen, maar ben wel altijd door blijven gaan met oefenen en spelen. Tijdens het spelen met vrienden kreeg ik vaak de vraag hoe iets moest of hoe je iets doet, of ik nog tips had. Echter bleef dit altijd vrij oppervlakkig. Tot handicap 11 heb ik alles zelfstandig gedaan, maar ik wilde meer, op naar de single handicap. Dus besloot ik weer te gaan lessen, maar bij wie? Naar mijn mening is een goede klik tussen leraar en leerling een must om samen verder te komen. Uiteraard speelt ook de manier van lesgeven hierin een grote rol, en daarom zocht ik voor mezelf een hands-on leraar. Ik kwam bij mijn buurtgenoot Phil Allen uit en stuurde hem een mail met de vraag of ik bij hem mocht lessen, maar helaas zat hij vol. Totdat ik op een gegeven moment, twee weken later, een telefoontje kreeg van Phil dat er een uitvaller was. Sinds dat moment in 2013 gingen de stappen snel naar single handicap en genoot ik ook van zijn manier van lesgeven.

Een switch waardoor ik mijn passie kon volgen! 
Terwijl de jaren verstreken, kwam bij mij steeds meer het besef: wat wil ik met mijn carrière doen? De kozijnbranche of iets heel anders? De keuze werd duidelijk; ik kreeg van meerdere mensen te horen waarom ik geen golfleraar zou worden. Je vindt de sport leuk en ik weet zeker dat jij dat kan. In overleg met Phil besloot ik de opleiding te gaan doen bij de WGTF, waar hij zelf ook als opleider actief is. Ik ben hier in een warm bad terechtgekomen. Allemaal aardige en kundige mensen die de opleiding geven waardoor ik nog enthousiaster ben geworden.

Ik ben dus klaar om mijn golfpassie door te geven aan mijn leerlingen en hen ook verslaafd te maken aan mijn geliefde spelletje.

RB Golf: Waar Plezier en Verbetering Hand in Hand Gaan!

Golflessen op alle BurgGolf banen

Onze golfprofessionals zijn er voor iedereen. Of u nu ervaren bent of net uw eerste slagen hebt gemaakt, bij BurgGolf bent u even welkom. Zoveel talent, zoveel golfers. Daarbij geldt: oefening baart kunst. Iedereen kan genieten van de golfsport samen met vrienden, familie of collega’s. Jong of oud, iedereen is welkom bij BurgGolf!

Gegarandeerd progressie met PGA golflessen

Golfprofessionals die een PGA-opleiding gevolgd hebben, staan garant voor kwaliteit. Alle golfprofessionals hebben een PGA opleiding achter de rug en zijn professioneel en langdurig opgeleid om elke golfer op een plezierige en ontspannen manier het golfen aan te leren. Door onze PGA golfprofessionals kunnen wij u ook progressie garanderen!

Erkende PGA golfprofessionals op alle locaties

BurgGolf Golf Academy verzorgt met erkende PGA golfprofessionals haar cursussen op meerdere locaties in Nederland. U kiest zelf uw locatie en haalt eenvoudig en dicht bij huis uw GVB. Je vindt onze cursussen op deze golfbanen in Nederland

GVB halen bij BurgGolf

Je GVB halen met handicap 54 doe je bij BurgGolf golfbanen. Wij bieden u verschillende cursussen voor het halen van je golfvaardigheidsbewijs, met en zonder ervaring. Vergelijk onze GVB cursussen, bekijk welke golfbenodigdheden u mee moet nemen, op welke locaties u de golfcursus kunt volgen en waar u kunt golfen na het halen van uw GVB.

Praktische informatie

Alles wat u wilt weten over golfen bij BurgGolf

Hier vindt u de meest gestelde vragen over golfen bij BurgGolf. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

U kunt heel eenvoudig online een starttijd boeken op een BurgGolf golfbaan via Mijn.BurgGolf.

Na het activeren van uw gratis account kiest u de golfbaan, selecteert u de gewenste datum en tijd. U kunt ook telefonisch een starttijd reserveren via de golfbaan van uw keuze. Wij raden aan om tijdig te reserveren om teleurstelling te voorkomen, vooral op drukke dagen.

Wilt u meer starttijden achter elkaar boeken? Neem dan telefonisch contact met ons op.

BurgGolf streeft ernaar om golfen voor iedereen, jong en oud, toegankelijk én betaalbaar te maken.

Daarom bieden wij naast de reguliere greenfee tarieven ook andere opties aan om vaker te komen golfen. Zo kunt u altijd de beste keuze maken voor uw situatie en budget. Bekijk onze greenfee tarieven, de verschillende BurgGolf Clublidmaatschappen en de BurgGolf LoyalTee Club- en Specials.

Iedereen is van harte welkom bij de golfbanen van BurgGolf. Om te golfen op onze grote baan heeft u wel een GVB, minimaal HCP 54 of BurgGolf baanpermissie nodig.

Een GVB staat voor golfvaardigheidsbewijs en dit was vroeger vereist om op de grote baan te mogen spelen.  Tegenwoordig is het GVB vervangen door Handicap 54 (HCP54). Deze zijn bedoeld om aan te tonen dat u de golfregels kent en voldoende vaardigheden heeft om op een veilige en verantwoorde manier te golfen.

Onze oefenfaciliteiten zoals de driving ranges, de Toptracer Range in Zoetermeer, Par-3 banen en putting- en chipping greens zijn vrij toegankelijk voor spelers zonder GVB, HCP of baanpermissie.

Voor de eerste golflessen heeft u niet veel nodig. Bij BurgGolf kunt u golfclubs van de golfprofessionals lenen.

Het is raadzaam om comfortabele sportkleding en sportschoenen te dragen die gemakkelijk bewegen mogelijk maken. Vergeet niet om een flesje water en een handdoek mee te nemen, want golfen kan behoorlijk intensief zijn!

Bij BurgGolf zijn er verschillende mogelijkheden voor het organiseren van een (golf)event, zoals bedrijfsuitjes, familiedagen, teambuilding activiteiten en meer.

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een complete golfclinic of een golfdag, maar ook voor een combinatie met andere activiteiten. Onze Sales & Events medewerkers maken graag een voorstel op maat voor u.

Nee, u hoeft geen lid te zijn van BurgGolf om golflessen te volgen bij onze golfprofessionals. BurgGolf biedt golflessen en clinics aan voor zowel leden als niet-leden.

U kunt bijvoorbeeld een losse les boeken of een lespakket aanschaffen. Neem contact op met de golfprofessionals van uw BurgGolf golfbaan voor meer informatie en om een afspraak te maken.

Bij BurgGolf kunnen kinderen al vanaf vijf jaar starten met golfles, al zien we ook regelmatig jongere kinderen gezellig met hun ouders oefenen.

Op al onze banen bieden we leuke en laagdrempelige groepslessen aan waar kinderen op een speelse manier kennis kunnen maken met de golfsport. Kinderen golfen gratis en ongelimiteerd bij BurgGolf samen met een meespelende volwassen golfer door het Kids Clublidmaatschap.

Neem gerust contact op met de golfprofessionals bij uw BurgGolf golfbaan voor meer informatie. Wist u trouwens dat Tiger Woods al op zesjarige leeftijd zijn eerste hole-in-one sloeg?

Nee, golfervaring is niet noodzakelijk voor het gebruik van de Toptracer Range op BurgGolf Westerpark.

Iedereen kan gebruik maken van deze innovatieve en interactieve driving range, of u nu een beginner of een ervaren golfer bent. De Toptracer Range is een leuke en effectieve manier om uw golfspel te verbeteren en biedt diverse spellen aan waaronder golfen op virtuele golfbanen en Go-Fish! voor kinderen. Clubs kunt u huren op de Toptracer Range en onze stewards staan voor u klaar om uitleg over Toptracer te geven.