Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

Het is van groot belang voor jongeren om op een leuke en inclusieve manier aan sport te doen, waarbij wedstrijdelementen aanwezig zijn en iedereen kan deelnemen. Daarom organiseert de PGA Holland de GolfSixes League 2024. GolfSixes is een  jeugdcompetitie voor jongens en meisjes tot en met 13 jaar, met minimaal baanpermissie en een maximale handicap van 37. Het is een toegankelijke competitie waarbij plezier en vriendschap centraal staan, waarbij deelname belangrijker is dan winnen.

Competitieopzet
Het format van de competitie is eenvoudig maar leuk. Zes kinderen van team A nemen het op tegen team B in een wedstrijd van zes (inge)korte holes. De spelvorm is Texas Scramble en er worden drie sets van twee holes gespeeld. Na elke twee holes wordt de winnaar van de set bepaald, die een medialle ontvangt. Na afloop zorgt de locatie waar de wedstrijd wordt gehouden voor een traktatie, zoals een tosti of frietjes.

BurgGolf De Haverleij
Het jeugdteam van BurgGolf De Haverleij is ingedeeld in een poule met Landgoed Coudewater, Golfclub De Schoot, Golfclub De Petelaar, Golfclub De Dommel en Golfclub Vught. Op zondag 7 april vond het strijdtoneel plaats op de baan van Landgoed Coudewater in Rosmalen. Hoewel teamcoach en golfprofessional Helmuth van Heel helaas zelf niet aanwezig kon zijn, werd hij goed op de hoogte gehouden van de prestaties van het team via de teamapp. Het team is verdeeld in twee leeftijdsgroepen: onder de 12 jaar en 12 jaar en ouder. De kinderen spelen een Texas Scramble en nemen deel aan tests zoals chippen, putten en de longest drive. Het team onder de 12 jaar bestaat uit Siebe en Tijn, Wouter en Benjamin. Emilié en Fedde spelen boven de 12 jaar. Het team heeft twee jaar geleden de eerste prijs gewonnen en vorig jaar de tweede prijs, dus ze zijn vastberaden om opnieuw te winnen en de beker met de grote oren terug te brengen naar het clubhuis van De Haverleij.

Gefeliciteerd!
Het weer was fantastisch en de kinderen hadden er zin in. Voor de nieuwkomers Benjamin en Wouter was het best spannend, maar volgens hun ouders hebben ze enorm genoten. Siebe en Tijn wonnen de eerste prijs, terwijl Benjamin en Wouter net buiten de prijzen vielen. Emilié en Fedde werden derde, maar uiteindelijk won het team van De Haverleij de titel. BurgGolf is ontzettend trots, van harte gefeliciteerd met de titel!