Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

Wim van Middelaar, BurgGolf De Berendonck Wijchen

De RAN Business Golfcompetitie van RAN Media wordt gespeeld op drie banen in de regio. Maar de mooiste van die banen is toch wel BurgGolf De Berendonck Wijchen. Dat zegt tenminste de niet geheel onafhankelijke baanmanager Wim van Middelaar. Wij gingen een kijkje nemen en kwamen tot de conclusie dat het inderdaad een erg mooie baan is.

‘Deze competitie is een mooie netwerkgelegenheid’

 

De RAN Business Golfcompetitie wordt al lange tijd gespeeld. Hij is oorspronkelijk opgezet om business bij elkaar te brengen, en dat is nog altijd een belangrijke reden om mee te doen aan de competitie. Maar, vertelt Wim, het gaat zeker ook om de sportieve kant van de zaak. “Het blijven ondernemers. Ze willen allemaal winnen.” Er wordt twee keer gespeeld op deze baan. De vijftig deelnemers komen in het voorjaar en in het najaar langs. Een keer de rode lus en een keer de gele lus. “We hebben moeilijke en verrassende holes. Met water en bomen, moeilijke pinposities, enzovoort. Geen enkele ronde is hetzelfde hier.”

Mind game
Golf is niet alleen een leuk spel, het is ook goed voor lijf en leden. Bovendien houdt het je mentaal scherp. Niet voor niets omschreef golflegende Bobby Jones het spel als een mind game. “Competitive golf is played mainly on a five-and-a-half inch course: the space between your ears.” Hij verwijst daarmee niet alleen naar de routine voorafgaand aan een slag, maar ook aan die ná een slag. Alle golfers herkennen immers het gevoel na een slechte slag, dat nog tot de volgende slag door suddert en ervoor zorgt dat je van daaruit weer de mist in gaat. Wim: “Heb je mentaal rust gevonden, dan kun je heel veel slagen maken. Of beter gezegd: heel wat minder slagen maken”, zegt Wim met een knipoog.

Geweldige baan
Afgelopen winter is er weer veel werk verricht aan de baan, zegt Wim. “Met snoeiwerk hebben we de lay-out van de baan weer in de originele staat hersteld. De baan ligt er geweldig bij.” In 1986 werd de eerste lus aangelegd, in 1996 kwam daar de tweede lus bij en de PAR3 kleine baan voor de beginnende golfer. Wij ontvangen niet alleen onze eigen leden maar ook van onze andere vijf golfbanen, want lid zijn bij BurgGolf is lid zijn op zes unieke golfbanen in Nederland. De laagdrempeligheid en de gastvrijheid maken dat deze locatie zo aantrekkelijk is voor mensen uit het hele land.” En dat zijn niet alleen golfers, vult Wim aan. “We zitten in een prachtig natuurgebied en krijgen daardoor bijvoorbeeld ook veel wandelaars en andere bezoekers. De dynamiek tussen de golfers en de niet-golfers is erg mooi. Dat maakt BurgGolf De Berendonck Wijchen zo bruisend.”

Meer weten? Kijk dan op BurgGolf De Berendonck