Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

PURMEREND, 30 november 2023 – Nederlandse grootste golfclub BurgGolf heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Europa’s grootste golfbedrijf UGolf. Hierdoor kan BurgGolf zijn opleidingen en exploitatie verbeteren en professionaliseren, innovaties doorvoeren, internationale golfreizen aanbieden en op termijn het aantal banen uitbreiden.

BurgGolf exploiteert zes golfbanen verspreid door heel Nederland. UGolf beheert na recente overnames 125 golfbanen. De meeste in Frankrijk, maar daarnaast ook in Spanje, andere Europese landen, Afrika en de Stille Zuidzee. Het is het grootste golfbedrijf van Europa en op vijf na grootste ter wereld.

Door de samenwerking kan BurgGolf gebruik maken van alle kennis, expertise en faciliteiten van UGolf. Bijvoorbeeld van de gezamenlijke inkoopkracht voor innovaties op het gebied van golfballen, clubs, buggy’s en ander materiaal. BurgGolf wil graag zijn opleidingen verbeteren en verder professionaliseren, onder meer om jeugdspelers aan te trekken en te behouden voor de sport. UGolf heeft veel ervaring met golfacademies, clinics en klassen voor jeugdspelers, die BurgGolf ook in Nederland wil opzetten. Ook in de opleiding van de eigen golfprofessionals wordt de kennis en kunde van UGolf geïmplementeerd. Daarnaast kunnen leden van BurgGolf op de buitenlandse banen van UGolf spelen en meedoen aan internationale golfreizen die het Franse bedrijf aanbiedt. Op termijn denkt het Nederlandse bedrijf met Franse hulp uit te kunnen breiden en meer golfbanen te gaan exploiteren.

Vierde sport van Nederland 
Nederland telt volgens de laatste cijfers van golffederatie NGF 415.000 beoefenaars van de sport. Daarmee is het de vierde sport na voetbal, tennis en vissen. Toch is er veel verloop en daardoor is continue verversing nodig. Een van de gezamenlijke doelen van UGolf en BurgGolf is om de sport aantrekkelijker te maken, zowel voor jongeren als ouderen.

,,In Nederland is de exploitatie van golfbanen nog redelijk traditioneel. De meeste exploitanten hebben twee tot vier banen. Dan is het lastig om te professionaliseren”, zegt directeur Wolter Pelt van BurgGolf. ,,Zes banen zoals wij is heel mooi, maar we willen een grotere speler worden om de volgende stap te kunnen zetten. Daarvoor willen we de kennis en ervaring van UGolf benutten.”

De samenwerking zit nog in de beginfase. De komende maanden gaan BurgGolf en UGolf alle details verder uitwerken.

Blijf op de hoogte
Om u regelmatig op de hoogte te houden van de voortgang zullen wij updates delen via de BurgGolf nieuwsbrieven, op de UGolf pagina van BurgGolf en Mijn.BurgGolf.nl. Mocht u vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw baanmanager.