Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

Sinds november 2022 is er weer een enthousiaste Jeugdcommissie aan zet bij BurgGolf Westerpark in Zoetermeer. Na een oproep van WGA Golfprofessional Tammo Murris, die op zoek was naar enthousiaste ouders die iets voor onze jeugd wilde betekenen, waren er drie vrijwilligers die zich aanboden. Inmiddels zijn we ruim een halfjaar verder en heeft de Jeugdcommissie samen met Tammo en BurgGolf een flinke impuls kunnen geven aan de zichtbaarheid en het plezier van én voor de jeugd van BurgGolf Westerpark. 

Zo werd het golfseizoen in maart van dit jaar geopend met een wedstrijd voor onze jeugd. Toen iedereen na het spelen van een aantal holes weer binnen was, met wat lekkers te eten en te drinken, werden de prijzen uitgereikt door Ronald Weerwag (Wethouder Wonen/Sport/Ruimtelijke ordening Zoetermeer). Met een enthousiaste speech en een daverend applaus was dit een spetterend begin van een mooi golfseizoen.

Pre-Moederdag en Pre-Vaderdag Wedstrijden 
Eenmaal in mei aangekomen werd ook aan de moeders van onze jeugd gedacht, er werd namelijk een echte preMoederdag wedstrijd georganiseerd. Een wedstrijd waarbij alle moeders, maar ook oma’s, tantes en buurvrouwen van harte welkom waren om samen met hun kind een 9-holes wedstrijd te spelen. Hier werd dan ook gretig gebruik van gemaakt en het succes werd doorgegeven aan de vaders want half juni werd de pre-Vaderdag wedstrijd georganiseerd. Het enthousiasme van de kinderen, opgedaan bij de Moederdagwedstrijd, straalde af op de vaders, opa’s, ooms en buurmannen want het aantal deelnemers was minstens dubbel zo groot.

Wat zijn ze mooi!
Tot slot hadden de kinderen de mogelijkheid om kleding te bestellen, zodat onze BurgGolfjeugd herkenbaar is. Met dank aan de WGA-collega’s en in het bijzonder Marco van Noort, was het resultaat overweldigend. Erg leuk om te zien dat de kleding met trots door de kinderen werd gedragen tijdens de trainingen en wedstrijden!

Een vooruitblik
De Jeugdcommissie kijkt dan ook terug op een zeer leuk en sportief eerste halfjaar. Voor het komende halfjaar starten we op 27 augustus met een nulmeting georganiseerd door Tammo en de Jeugdcommissie. Iedereen heeft dan kunnen genieten van een heerlijke vakantie en we zullen dan met elkaar de spieren weer even los maken en er een leuke informele ochtend van maken.

Halloween en Sinterklaas Wedstrijden
Verder zal de jeugdcommissie rondom Halloween en Sinterklaas een wedstrijd organiseren. Uiteraard zal dit in het bijpassende thema worden gedaan. Alle informatie omtrent deze wedstrijden wordt na de zomervakantie met de kinderen en ouders gedeeld.

Tot slot
Voor nu wensen we alle kinderen en ouders een hele fijne en sportieve vakantie toe.

Zonnige groetjes van de Jeugdcommissie
BurgGolf Westerpark – Zoetermeer