Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

In de aanloop naar de Grand Prix van Las Vegas onthult Netflix een grensverleggend sportevenement. Vier Formule 1-coureurs, waaronder Alexander Albon, Pierre Gasly, Lando Norris en Carlos Sainz, zullen deelnemen aan het allereerste live sportevenement dat door het streamingplatform wordt uitgezonden: The Netflix Cup. Dit unieke evenement brengt de snelheid van Formule 1 en de precisie van golf samen, met deelname van PGA Tour-professionals zoals Rickie Fowler, Max Homa, Collin Morikawa en Justin Thomas.

Het decor voor deze baanbrekende ontmoeting is de Wynn Golf Club, een achttien holes golfbaan gelegen aan de iconische Las Vegas Strip. Het matchplay-toernooi over negen holes belooft een spectaculaire strijd tussen de beste uit de wereld van Formule 1 en golf.

Het initiatief, dat plaatsvindt op 14 november, markeert de convergentie van twee succesvolle Netflix-series: het zesde seizoen van ‘Drive to Survive’ en het tweede seizoen van ‘Full Swing’, een golfkampioenschap van de PGA Tour. Deze unieke samensmelting biedt fans wereldwijd een uitzonderlijke kijkervaring, rechtstreeks vanaf hun favoriete streamingplatform.

Het evenement heeft niet alleen aandacht voor sport, maar benadrukt ook het groeiende succes van Formule 1 in de Verenigde Staten. Emily Prazer, de commercieel directeur van de Grand Prix van Las Vegas, benadrukt het belang van dit spektakel in de aanloop naar de derde Amerikaanse race.

Koppels, gevormd door een F1-coureur en een topgolfer, strijden in een intens matchplay-toernooi. Na acht holes selecteren de twee beste duo’s zich voor de negende en laatste hole, waar de inzet hoog is: de overwinning in The Netflix Cup.