Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

Toptracer30 speluitleg BurgGolf Westerpark

Speciaal voor golfers die hun spel willen verbeteren of gewoon een kijkje willen nemen naar hun huidige prestaties, biedt dit spel op de  Toptracer Range van BurgGolf Westerpark met slechts 30 slagen uitgebreide gegevens en gepersonaliseerde inzichten. Ontdek de beste onderdelen van uw golfspel maar ook de onderdelen waar nog ruimte voor verbetering is.

Hoe werkt Toptracer30?

Toptracer30 is een van de gamemodes van Toptracer en bestaat uit 30 slagen: negen afslagen en 21 benaderingsslagen (drie slagen vanuit zeven verschillende afstandsbakken van 25 yards). Aan het begin van het spel wordt u gevraagd om uw referentiehandicap in te voeren. Dit nummer wordt gedurende het hele spel gebruikt voor vergelijkingsdoeleinden, dus we raden aan om uw huidige handicap te gebruiken als u die weet. Bij elke slag die u slaat, berekent T30 met behulp van de ‘strokes gained’ methodologie hoe efficiënt u van punt A naar punt B beweegt.

Aan het einde van het spel genereert T30 een geschatte prestatiehandicap, een totale gamescore en verschillende gepersonaliseerde inzichten die u kunt gebruiken voor uw volgende oefensessie.

Toptracer30 speluitleg

FAQ – Veelgestelde vragen over Toptracer30

1. Wat vertelt mijn Toptracer30 score mij?
Uw T30-gamescore is een momentopname van uw prestaties tijdens die sessie en kan worden gebruikt om te vergelijken met andere spelers op een leaderboard. Gamescores worden uitgedrukt als een geheel getal op een schaal van 0-1.000 (0 is een beginner; 1.000 is een professional).

2. Hoe wordt mijn Toptracer30 score berekend?
Elke slag die u raakt in T30 wordt ingevoerd in een datamodel dat wordt gebruikt om uw prestaties te berekenen. De gegevens die de T30-berekeningen voeden, zijn gebaseerd op miljoenen slagen die zijn ingevoerd door verschillende golfers op verschillende prestatieniveaus. Deze gegevens worden vervolgens gebruikt in een model waar algoritmen elke individuele slag in T30 evalueren. Het resultaat van dit proces is een ‘strokes gained’ berekening voor een verscheidenheid aan handicapniveaus. Deze ‘strokes gained’ berekeningen worden vervolgens door meer algoritmen uitgevoerd, inclusief een stap voor gewichtstoekenning die ervoor zorgt dat de slagen die u in T30 slaat representatief zijn voor de frequentie van slagen die u waarschijnlijk zult ervaren tijdens een normale golfronde. Er zijn twee uitkomsten van het gecombineerde T30-algoritme:

a. Een Toptracer30-score die op een leaderboard kan worden geplaatst en waarmee u uw prestaties rechtstreeks kunt vergelijken met andere spelers.

b. Een prestatiehandicap waarmee spelers die bekend zijn met traditionele handicapsystemen hun prestaties kunnen vergelijken met een algemeen bekende schaal.

3. Hoe kan ik mijn T30 score verbeteren?
Het verbeteren van uw T30-score betekent dat u als golfer vooruitgaat! Afgezien van regelmatig T30 spelen tijdens uw oefensessies, zijn hier een paar tips om u te helpen beter te worden:

  • Vermijd out-of-bounds, strafgebieden en herstelslagen. Makkelijker gezegd dan gedaan (we begrijpen het), maar deze zijn nadelig voor uw algehele T30-score. Pas uw doel en slagenstrategie aan om deze gebieden te vermijden en u zult aanzienlijke prestatieverbeteringen zien. Bijvoorbeeld: als er een strafgebied aan de linkerkant van een fairway is, kunt u beter naar het rechter rough mikken als een veilige speeloptie. Bij benaderingsschoten past u uw doel aan zodat waterhindernissen geen rol spelen.
  • Bekijk uw T30 inzichten. Uw drie “lightbulb” insights vertegenwoordigen grote verbeteringsmogelijkheden.
  • Leer over uw eigen golf gewoontes. Andere Toptracer-spellen zoals ‘My Practice’ laten u zien hoe uw spreiding eruitziet met verschillende clubs. Gebruik deze kennis over spreiding om uw strategie aan te passen wanneer u T30 speelt.
  • Deel uw T30-resultaten met uw golfprofessional. De golfprofessionals van de Westerpark Golf Academy kunnen u hier bij helpen op de Toptracer Range. Zij kunnen u ook helpen bij het ontwikkelen van oefenplannen om aan uw lightbulb insights te werken. Speel regelmatig de T30-gamemodus om ervoor te zorgen dat het oefenplan ook werkt.

4. Wat is het verschil tussen de Toptracer30 prestatiehandicap en mijn GHIN en het World Handicap System? De Toptracer30 prestatiehandicap is gebaseerd op uw prestaties tijdens het spel. Het spel evalueert elk van uw 30 slagen, past verschillende wegingsalgoritmen toe en berekent een prestatiehandicap. Het geeft echter geen indicatie van uw verleden of toekomstige prestaties. Het World Handicap System berekent daarentegen een handicap op basis van uw beste acht ronden van de laatste 20 gespeelde ronden. Het is niet bedoeld als een weergave van uw daadwerkelijke/gemiddelde prestatieniveau, maar eerder als een indicatie van een potentieel prestatieniveau. Omdat T30 alle 30 slagen in aanmerking neemt, zal één slechte slag een grotere impact hebben op uw T30 prestatiehandicap dan op uw WHS-handicap.

5. Wat is een ‘lightbulb’ insights in Toptracer30? Elke slag die tijdens een spel van Toptracer30 wordt geslagen, wordt waargenomen, geëvalueerd en geanalyseerd, en die informatie vormt de basis voor onze gepersonaliseerde inzichten. T30 identificeert het kenmerk van uw spel dat op dit moment de meest positieve invloed heeft op uw prestaties, evenals drie gebieden van uw spel die verbeterd kunnen worden. Elk insight geeft ook een berekende handicap-impact weer. Bijvoorbeeld, als u een insight ontvangt met betrekking tot “opgelopen strafslagen”, zult u ook precies zien hoeveel invloed dit had op uw prestatiehandicap. Deze insights helpen u om uw sterke punten te begrijpen en aan de zwakkere punten te werken om uw golfspel te verbeteren.

6. Biedt Toptracer30 een officiële handicap die ik kan meenemen naar de baan? De T30 prestatiehandicap geeft geen enkele aanwijzing over uw officiële wereldhandicap. Het biedt eenvoudigweg een nauwkeurige meting van uw prestaties specifiek voor de 30 slagen die u in het spel hebt geslagen. Het is dus geen officiële handicap die u kunt gebruiken op de grote baan.

7. Wordt mijn prestatiehandicap opgeslagen in de Toptracer Range App en gebruikt als referentie de volgende keer dat ik T30 speel?
Ja en nee. Het resultaat van uw T30-sessie zal beschikbaar zijn om te bekijken in de Toptracer Range App, maar het wordt niet automatisch gebruikt als referentie de volgende keer dat u speelt. Uw prestatiehandicap wordt niet automatisch opgeslagen voor toekomstige sessies. Elke keer dat u Toptracer30 speelt, wordt uw prestatie opnieuw berekend op basis van de huidige sessie.

8. Kan ik tegen anderen spelen in deze spelmodus?
Toptracer30 is een solospel en is ontworpen om alleen te spelen. Natuurlijk kunt u uw eigen T30-scores vergelijken met die van uw vrienden maar de spelmodus zelf faciliteert slechts één speler tegelijk. Het is een individueel spel waarbij spelers hun eigen prestaties kunnen meten en verbeteren.

9. Moet ik Toptracer30 aan het begin of aan het einde van mijn oefensessie spelen?
Dat is aan u! T30 kan op elk moment tijdens uw oefensessie worden gespeeld (hoewel we wel aanraden om even op te warmen voordat u begint). Door T30 regelmatig op te nemen in uw oefenroutine, kunt u uw prestaties in de loop van de tijd volgen. U kunt zelf beslissen of u het spel aan het begin of aan het einde van uw oefensessie speelt, afhankelijk van wat voor u het beste werkt.