bezoek volendam en marken

bezoek volendam en marken

In de gemeente Waterland ziet u Noord-Holland op z’n mooist. De stadjes in dit waterrijke gebied kleuren het beeld dat de buitenlander vaak heeft van Nederland: bloemenvelden, weiden met slootjes, molens en historische dorpen waar bewoners in klederdracht en op klompen lopen. In de Zaansche Schans of in het openlucht museum in Enkhuizen komt de oude tijd tot leven. In de dorpen Volendam, Edam, Broek in Waterland en Marken ervaart u hoe het is om te leven in een voormalig Zuiderzee dorp. Het oudste dorp in de gemeente Waterland is Zuiderwoude, dat ten zuiden van Monnickendam ligt. In de 16de en 17de eeuw voeren schepen af en aan naar Suriname en was het dorp bijna tweemaal zo groot als nu. De historische boerderijen, omgeven door water en weiland, geven het dorp een schilderachtige uitstraling.

Op fietsafstand van Golfhotel Amsterdam ligt natuurgebied De Beemster. Droogmakerij De Beemster is heeft bekendheid vanwege de Beemster kaas. Het dorp Katwoude heeft nationale en internationale bekendheid verworven door de kaasboerderijen en klompenmakerijen die jaarlijks door duizenden toeristen worden bezocht. Pak de fiets en maak een tocht langs stoere stolpboerderijen, het bijzondere kruisdorp Middenbeemster en geniet vooral van het typische Noord-Hollandse landschap. In 1999 kwam De Beemster op de lijst van UNESCO Werelderfgoed. Droogmakerij De Beemster is een schoolvoorbeeld van hoe Nederlanders grote delen van het land hebben drooggelegd.

Unieke vissersdorpen, wereldberoemde musea

Leuke steden en dorpen zijn er genoeg in de buurt van Hampshire Golfhotel – Waterland. Op deze plekken lijkt de tijd een beetje te hebben stilgestaan. Dat is zeker zo in het unieke vissersdorp Volendam, op het voormalige eiland Marken en in de kaasstad Edam. Een aantal tips in de omgeving:

Musea

Het hotel ligt op slechts 20 minuten van het centrum van Amsterdam. Wanneer u richting het Museumplein gaat, heeft u meteen de drie meest bezochte musea te pakken: het Stedelijk Museum met zijn unieke collectie moderne kunst, het Rijksmuseum met beroemde meesterwerken als De Nachtwacht en het Van Gogh Museum met de grootste collectie schilderijen van Vincent van Gogh ter wereld.

Cultuur

Een van grootste toeristische attracties van ons land is De Zaanse Schans. Op deze bijzondere plek vindt u verschillende musea, molens, oude ambachten en winkels. Samen geven ze een beeld van hoe het leven er hier in de zeventiende en achttiende eeuw uitzag. In het vissersdorp Volendam kunt u met de hele familie in klederdracht op de foto, of de kleine houten vissershuisjes in het Volendams Museum bezoeken. En wie weet loopt u wel een bekende Volendamse zanger tegen het lijf.

Kinderen

Interessant voor kinderen én volwassenen is het Anne Frank Huis aan de Prinsengracht in Amsterdam, waar Anne haar dagboek schreef. Aan de andere kant van de stad Amsterdam, in Oost, vindt u de oudste dierentuin van Nederland: Artis. Kinderen die willen experimenteren en ontdekken, kunnen naar het futuristische Science Center NEMO aan het IJ.